Лидерите на КНСБ и КТ Подкрепа Пламен Димитров и Димитър

...
 Лидерите на КНСБ и КТ Подкрепа Пламен Димитров и Димитър
Коментари Харесай

Синдикати от Балканите обсъждат равнището на доходите

 

Лидерите на КНСБ и КТ " Подкрепа " Пламен Димитров и Димитър Манолов и представители на най-големите синдикати от Сърбия, Черна Гора, Румъния и Албания разискват заплащането в техните страни и проблемите пред хората на труда с оглед присъединението на Западните Балкани към Европейския съюз. Срещата се организира в централата на КНСБ и беше открита от външният министър Екатерина Захариева.

Седмица преди срещата на върха сред водачите на Европейски Съюз и Западните Балкани на 17 май, КНСБ събира през днешния ден представители на прилежащите страни, с цел да разиска една от най-важните тематики в района - нивото на приходите в страните от Балканския полуостров, както и вероятностите пред приближаването им с тези в Западна Европа. Очаква се софийската конференция да одобри декларация към идната среща на върха, която да бъде връчена и на премиера Бойко Борисов.

По последни данни на КНСБ, междинната заплата на Балканския полуостров изостава сред пет и 10 пъти по отношение на старите държави-членки и към два пъти по отношение на новите. С най-ниска минимална заплата са Албания -180 евро и Македония - малко над 239 евро. На другия полюс е Хърватия с 462 евро. България е с най-ниската минимална заплата в Европейски Съюз - близо 260 евро. За съпоставяне, в Люксембург тя е съвсем 2000 евро.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР